OTKAZANO!

24.03. u Zagrebu CEPOR organizira okrugli stol na temu “Iskusni poduzetnici kao mentori” na kojem će se biti prezentirano nizozemsko udruženje Soundboard koje djeluje gotovo 40 godina, okuplja 300 članova, pretežito umirovljenih poduzetnika,  koji pružaju mentorske usluge mlađim i manje iskusnim poduzetnicima.

Na okruglom stolu govorit će se o nizozemskom iskustvu i CEPOR-ovoj inicijativi pokretanja udruženja poduzetnika seniora u Hrvatskoj, kao odgovor na potrebe poduzetnika za podrškom u procesu prijenosa poslovanja.

Prijenos poslovanja (business transfer) je kritična faza u razvoju malih i srednjih poduzeća.  Prema CEPOR-ovom Business Transfer Barometar istraživanju, u Hrvatskoj je 16.500 poduzeća (d.o.o.) s oko 180.000 zaposlenih, čiji vlasnici, prema godinama starosti, trebaju započeti planirati budućnost poduzeća nakon njihovog umirovljenja.

Dokumenti Europske unije ukazuju na 450.000 poduzeća s oko 2 milijuna zaposlenih koja svake godine u EU prolaze proces prijenosa poslovanja, te procjenu da se u oko 150.000 poduzeća tom problemu ne pristupa na adekvatan način čime se u pitanje dovodi oko 600.000 radnih mjesta.

Zahvaljujući članstvu u Europskom udruženju za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća (TRANSEO) CEPOR je stekao uvid u primjere dobre europske prakse u pružanju savjetodavne podrške kod prijenosa poslovanja. Jedna od važnih organizacija koja u tom procesu može pružati podršku je i udruženje umirovljenih poduzetnika.

Na ovu temu svoje mišljenje u okviru panel diskusije iznijet će poduzetnici koji imaju iskustvo s prijenosom poslovanja. Rezultati diskusije predstavljat će važan element u daljnjem promišljanju oko formuliranja aktivnosti i uključivanja budućih članova udruženja poduzetnika seniora u Hrvatskoj.

Inicijativa pokretanja udruženja poduzetnika seniora u Hrvatskoj realizira se u okviru projekta „Razvoj ekosustava za prijenos poslovanja u Hrvatskoj“ uz podršku Akademije za poduzetništvo Europskog fonda za jugoistočnu Europu.

Organizaciju okruglog stola podržalo je i Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u Zagrebu.

POZIV na okrugli stol
AGENDA okruglog stola

POVEZNICA za prijavu na okrugli stol

 

EFSE DFPrintHUP-UDRUGA MALIH I SREDNJIH LOGO