Promjene koje se događaju u okruženju zbog svoje neizvjesnosti i kompleksnosti stvaraju pritisak na pojedince, organizacije i društvo te zahtijevaju poduzetničko ponašanje kako bi se uspješno nosili s tim promjenama (Allan Gibb). Pravna profesija nije iznimka, nego samo jedna od profesija na čijem primjeru smo pokazali:
1) da je važno biti poduzetan i strateški pristupiti izgradnji karijere kako bismo imali karijeru kakvu priželjkujemo, a ne onu koja će nam se dogoditi
2) kako kroz kvalitetan pristup mentorstvu osigurati da članovi tima s kojima usko surađujemo dobiju potrebnu podršku koja će pomoći u realizaciji njihovog punog potencijala. Bez dobrih timova nema ni uspješnih (poduzetničkih) projekata.
Zaključci su ovo jednogodišnjeg projekta “Promoting Entrepreneurial Life Cycle Principles among Law Practitioners – Lessons Learned from the U.S.” koji je proveo CEPOR u suradnji s Ružicom Šimić Banović s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uz financijsku podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Tijekom projekta oslanjali smo se na američka iskustva koja je tijekom dva webinara na više od 230 sudionika prenijela Ida Abbott, američka konzultantica, specijalizirana za podršku pravnicima u različitim fazama karijere.
Ključne poruke Ide Abbott i zaključke projekta saželi smo u publikaciji “Razvoj karijere i mentorstvo u pravnoj struci – prijenos američkih iskustava” koja je dostupna online, a održane webinare je moguće poslušati na YouTube kanalu Cepora.

Publikaciju možete preuzeti OVDJE.

Screenshot 2021-09-02 at 14.16.02