Societal Innovation and Enterprise Forum (SIEF) iz Velike Britanije organizirao je seriju webinara u čast intelektualne ostavštine profesora Allana Gibba (1939-2019). Cilj webinara je prisjetiti se njegovih promišljanja i istraživanja, te ih povezati s današnjom situacijom, pandemijom COVID-19 i ulogom poduzetništva i poduzetničkog ponašanja u odgovoru na izazove koje je donijela kriza.

Profesor Gibb je bio pionir u istraživanju poduzetništva, malih i srednjih poduzeća i poduzetničkog obrazovanja za što je 2012. godine dobio nagradu European Entrepreneurship Education Award. Njegova definicija poduzetništva izlazi iz okvira poslovnog konteksta; za njega poduzetništvo predstavlja način ponašanja, djelovanja i života potreban svima, u svim kontekstima (poslovnom, javnom, obrazovnom, društvenom, zdravstvenom, profitnom, neprofitnom) radi savladavanja visoke razine nesigurnosti i kompleksnosti u okruženju. Njegov koncept poduzetništva je širok i odnosi se na povezivanje teorijskih koncepata (ideja) s praksom (primjenom), te na uvjerenje kako poduzetničko ponašanja predstavlja alat kojim možemo svijet učiniti boljim mjestom za život.

Profesor Allan Gibb bio je jedan od idejnih začetnika CEPOR-a te je značajno doprinio u razvoju obrazovnih programa iz poduzetništva na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Tematski, webinari pokrivaju područja istraživanja profesora Gibba i temelje se na njegovim znanstvenim i stručnim radovima: prvi je bio na temu vodstva sveučilišta u post Covid-19 vremenu (University leadership post Covid-19: the entrepreneurial challenge); drugi je bio na temu poduzetničkog obrazovanja (Re-designing entrepreneurial learning around problems and issues), treći na temu poduzetničkog sveučilišta (Creating entrepreneurial universities: the new frontier). Četvrti webinar održat će se 12. veljače 2021. godine na temu: Universities as partnership models for driving positive change.

Snimke održanih webinara mogu se pogledati ovdje: https://www.youtube.com/channel/UCJNMfYH2v7KBwGkITQtZkcQ/videos

a informacije i link za prijavu na sljedeći webinar:

https://bit.ly/2XSkrmK

Screenshot 2021-02-05 at 08.41.07