U petak, 23. listopada 2015. održana je u organizaciji CEPOR-a radionica za predstavnike financijskih institucija na temu „Prijenos poslovanja (business transfer) – kritična faza razvoja malih i srednjih poduzeća“.

Radionici je prisustvovalo dvadesetak sudionika iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), Privredne banke Zagreb, Erste&Steiermärkische banke, Zagrebačke banke, Raiffeisen banke, Croatia banke, Hypo Alpe Adria banke te Podravske banke.

Mirela Alpeza iz CEPORa govorila je o važnosti teme prijenosa poslovanja za Hrvatsku u kontekstu značajnog broja hrvatskih poduzetnika koji će se u skoroj budućnosti suočiti s tim pitanjem.

Gost predavač na radionici bio je belgijski odvjetnik i stručnjak za pitanja prijenosa poslovanja Jean-Luc Wuidard koji je govorio o ulozi banaka u procesu prijenosa poslovanja navodeći kako bi banke trebale klijentima ukazati na značaj pravovremene pripreme za prijenos poslovanja te pružiti savjetodavnu podršku u analizi mogućih modela prijenosa poslovanja.