Mirela Alpeza, direktorica CEPOR-a, sudjelovala je 11.09.2019. u Zagrebu na Seminaru o pripremanju tvrtke za ulaganja u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Kroz svoje izlaganje na temu Izlazak iz biznisa kroz prodaju poduzeća govorila je o razvoju i održivosti malih i srednjih poduzeća te ukazala na važnost procesa prijenosa poslovanja (business transfer) kao velikog izazova za vlasnike, poduzeća, zaposlenike i širu zajednicu.

U Europskoj uniji, kroz proces prijenosa poslovanja godišnje prolazi 450 000 malih i srednjih poduzeća, koja zapošljavaju dva milijuna ljudi. Opstojnost tih tvrtki i radnih mjesta ovisi o odgovornom pristupanju ovom izazovnom procesu za koji je potrebna temeljita priprema  kako bi se identificirala moguća rješenja za buduće vlasničke i upravljačke strukture.

S obzirom na zabrinjavajuću statistiku na nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini, Alpeza je naglasila važnost bavljenja ovom problematikom koja će u konačnici imati velik utjecaj na razvoj gospodarstva u Hrvatskoj, ali i u cijeloj Europi.