U svibnju 2022. CEPOR je, zajedno s troje iskusnih poduzetnika: Blaženkom Urbanke (HSM Informatika), Ante Mandić (INsig2) i Boris Popović (Alarm automatika) pokrenuo udrugu Klub poduzetnika seniora SENTOR čiji je cilj provedba mentorskog programa za poduzetnike suočene s izazovima u poslovanju. U ulozi mentora su iskusni, mahom umirovljeni poduzetnici, spremni na dijeljenje svog znanja i iskustva na volonterskoj osnovi.

Partneri SENTOR-a su nizozemsko udruženje Soundboard koje djeluje više od 40 godina, okuplja 300 mentora i pruža podršku godišnje za više od 2.000 nizozemskih poduzetnika. Partner u Hrvatskoj je Hrvatska udruga poslodavaca uz čiju podršku i suradnju SENTOR razvija metodologiju mentorskog procesa, te provodi informativnu kampanju među poduzetnicima s pozivom na uključivanje u mentorski program.

U tu svrhu u Zagrebu i Rijeci održani su 12. i 13. listopada 2022. godine, uz financijsku podršku Hrvatske banke za obnovu i razvitak, okrugli stolovi na kojima su svoja iskustva s mentorstvom podijelili poduzetnici koji su sudjelovali u pilot fazi provedbe SENTOR-ovog mentorskog programa te Frank van Santen i Floris Oskam, predstavnici nizozemskog Soundboarda. U nastavku je članak objavljen u Lideru povodom njihovog dolaska, a više informacija o SENTOR-u, kao i prijave za sudjelovanje u mentorskom programu – bilo kao mentor ili mentorirani poduzetnik, dostupne su putem web stranice: www.sentor.com.hr

LIDER ČLANAK