CEPOR je 9. svibnja 2024. posjetila delegacija predstavnika Riau provincije iz Indonezije. Cilj posjete bila je razmjena informacija te istraživanje mogućnosti za jačanje suradnje između indonežanskih i hrvatskih poduzetnika. Važne teme sastanka bile su vezane uz europske ekološke standarde za uvoz iz zemalja izvan EU te dobra praksa u jačanju transfera i suradnje između znanosti i gospodarstva.

Slavica Singer, Predsjednica Upravnog odbora CEPOR-a, podijelila je iskustvo razvoja CEPOR-a kao neovisnog policy centra koji od svog osnutka 2001. godine provodi istraživanja u cilju identifikacije izazova te kreiranja istraživačke podloge za donošenje politika vezanih uz problematiku poduzetništva i malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj.

Posebno interesantna bila je informacija o planovima preseljenja statusa glavnog grada Indonezije iz Jakarte u Nusantaru kako bi se omogućio ravnomjerniji gospodarski razvoj Indonezije i smanjili problemi Jakarte s prometom i prevelikom naseljenosti. Navedeni primjer ukazuje kako pronalazak kreativnih rješenja za probleme nužno iziskuje kreativnost i u samom definiranju problema.