CEPOR, Međunarodni centar za poduzetničke studije (ICES) i Ekonomski fakultet u Osijeku organiziraju on-line konferenciju: Poslovanje u doba korone u četvrtak, 23. travnja 2020. od 13.00 do 15.00 sati putem aplikacije Zoom.

S obzirom na situaciju, uzrokovanu pandemijom COVIDa-19, prisiljeni smo promijeniti ustaljene navike i ponašanje, prilagoditi se i preživjeti. Ovo se odnosi na sve nas, ali posebno na poduzetnike, koji su preko noći dovedeni u poziciju zatvaranja firmi, te prebacivanja (ukoliko je to moguće) dijela djelatnosti u virtualni svijet (on-line­), kako bi osigurali barem neki prihod, potreban za opstanak firme. Mjere pomoći, koje je donijela Vlada Republike Hrvatske važne su i dobre, ali  i uz njih, poduzetnici moraju pronaći načine kako se nositi s mnogim novim problemima. Nekima je možda ova situacija i pogodovala, pa se moraju nositi s povećanom potražnjom za svojim uslugama, te se organizirati u skladu s novim mjerama zaštite djelatnika i sprečavanja pojave i širenja zaraze.

U temu konferencije uvest će nas ekonomski analitičar Velimir Šonje, koji će održati uvodno izlaganje na temu Koronaekonomika: kratki, srednji, dugi rok.

Nakon njega, u panel diskusiji, šest poduzetnika iz različitih gospodarskih grana, pričat će o svom iskustvu i odgovoru na pitanje: Kako izgleda poslovanje u doba korone u njihovim firmama – što ih je ova sitaucija naučila, kako su odgovorili na izazove opstanka i vide li svjetlo na kraju tunela?

U panelu će sudjelovati: Maja Diklić Dačić (Studio Eccentric Osijek – centar za dijagnostiku, terapiju i trening), Goran Đanić (Đanić obrt Podgorač – obrt za tradicionalnu proizvodnju i poljoprivredu), Ferdo Kraljević (Ferivi Co. Osijek – trgovina sportskom opremom), Ivan Matejašić (Spin informatika Osijek – informatička tvrtka), Sabina Škrtić (Enna grupa Vukovar – distribucija i opskrba plinom) i Gordan Šestić (Intuit Osijek – ugostiteljstvo).

Konferenciju i panel će moderirati Katarina Horvat, vlasnica Agencije za odnose s javnošću i marketing – HORKA komunikacije.

Link za sudjelovanje na konferenciji slijedi nakon prijave na konferenciju, na dan konferencije.

Prijave se zaprimaju do srijede 22. travnja 2020. putem poveznice:

https://forms.gle/ehqdG5g1TBohPKK68

Screenshot 2020-04-20 at 19.45.38