Zagreb, 7. lipnja 2016.

U organizaciji Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, Ekonomskog fakulteta u Osijeku i CEPORa održat će se okrugli stol u okviru projekta : „Business Transfer Awareness Raising – Developing activities and tools to advance business transfer success (BTAR)“ (Jačanje svijesti o prijenosu poslovanja – razvoj aktivnosti i alata za povećanje uspješnosti prijenosa poslovanja) koji se financira iz CIP (Competitiveness and Innovation Framework Programme) programa.

Projekt je započeo u prosincu 2014. i cilj mu je je ojačati sustav podrške za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća u zemljama – sudionicama projekta.

Nositelj projekta je Seinäjoki University of Applied Sciences iz Finske, a partneri na projektu su Grenoble School of Management iz Francuske, Jaume University iz Španjolske, Ekonomski fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku iz Hrvatske i University of Skövde iz Švedske.

Na okruglom stolu prezentirat će se rezultati projekta te primjeri dobre prakse zemalja EU u aktivnostima usmjerenim na jačanje svijesti poduzetnika i mjerodavnih institucija o značaju prijenosa poslovanja. U drugom dijelu okruglog stola predviđena je diskusija o mogućnostima primjene dobre prakse EU u Hrvatskoj. U diskusiju će se uključiti, preko Skype-a,  Albert Colomer i Espinet,  direktor i pokretač REEMPRESA-e (Centre de REEMPRESA de Catalunya) iz Španjolske, s  više od 30 godina iskustva u pružanju podrške u razvoju poduzetništva u Kataloniji.

REEMPRESA je prva on-line platforma za business transfer u Španjolskoj koja omogućuje ostvarivanje kontakata između kupaca i prodavatelja mikro i malih poduzeća na području Katalonije. Albert Colomer i Espinet će prezentirati poslovni model REEMPRESA-e te objasniti značaj koju ima za održivost mikro poduzeća, osiguranje postojećih radnih mjesta i jačanje kapaciteta za samozapošljavanje.

Preuzmite program