CEPOR je sudjelovao na partnerskom sastanku projekta LEAD koji je održan u Tallinnu od 16. do 20. svibnja 2022. godine. Glavni organizator i domaćin sastanka bio je Tallinn University of Technology – TalTech, a na sastanku su sudjelovali i predstavnici ostalih partnerskih organizacija – Budapest Business School – BBS, University Paris Nanterre – UPN, Wroclaw University of Economics and Business – WUEB, Portuguese Catholic University – UCP i ADINVEST Europe.
U okviru sastanka održan je i trening koji je tematski bio posvećen području upravljanja ljudskim potencijalima te osnaživanju HRM praksi u mikro i malim poduzećima. Zvezdan Horvat iz Adizes Institute održao je predavanje na temu How to change organizational life cycle position – Typical example, a Olga Munroe s Leeds Beckett University je predstavila Executive Leadership Programme for SMEs in the UK – Help to Grow Management. Aktivnosti svojih poduzeća kao primjere dobre prakse predstavili su poduzetnici Peeter Vahar iz poduzeća MyDello te Evelyn Soidla i Patrick Gerber iz poduzeća EP Consulting Services OÜ. Partneri su u okviru treninga posjetili i relevantne estonske institucije koje su posvećene osnaživanju poduzetničkih aktivnosti i razvoju poduzetničkog ekosustava, te poticanju suradnje između akademske zajednice, studenata, kreatora politika i poduzetnika s ciljem financiranja istraživačkih projekata i promicanja poduzetničkog duha – TalTech Innovation and Business Center Mektory, Tallinn Tehnopol Science Park, E – Estonia Briefing Centre, Ülemiste smart city.
Za vrijeme trajanja sastanka i treninga, partneri su predstavili svoje nacionalne izvještaje koji su rezultat prve faze projekta te su aktivno sudjelovali u raspravi o razvoju strukture i sadržaja priručnika o alatima upravljanja ljudskim potencijalima u mikro i malim poduzećima. Nadalje, tijekom sastanka razgovaralo se i o drugim temama vezanim za projekt, kao što su razvoj materijala za obuku – materijala za e-učenje, strategiji komunikacije i aktivnostima diseminacije projektnih aktivnosti, aktivnostima upravljanja kvalitetom i upravljanja projektom te budućim smjernicama vezanim uz akcijsko planiranje. Iskustvo i znanja stečena tijekom boravka u Tallinnu, projektni će partneri nedvojbeno primijeniti u sljedećim fazama projekta.