msp-pandemijaOd 2011. godine CEPOR publicira godišnje izvješće o stanju sektora malih i srednjih poduzeća čiji je cilj doprinjeti kreiranju konzistentne baze informacija koja omogućava donositeljima politika, istraživačima, medijima i široj javnosti uvid u trendove i obrasce promjena u sektoru malih i srednjih poduzeća i izabranim komponentama poduzetničkog ekosustava u Hrvatskoj.

Jedanaesto po redu Izvješće o malim i srednjim poduzećima – 2021. posebno je važno jer pruža prikaz stanja sektora malih i srednjih poduzeća u 2020. godini koju je obilježila globalna zdravstvena kriza uzrokovana pandemijom bolesti COVID–19 čije su posljedice implicirale brojne društvene i ekonomske promjene.

Podaci prezentirani u Izvješću rezultat su analize sekundarnih izvora podataka objavljenih pretežito u izvješćima institucija koje su svojom misijom odgovorne i/ili prate stanje i razvoj sektora malih i srednjih poduzeća i međunarodnih istraživanja koja evaluiraju kvalitetu poduzetničkog okruženja.

Provedbu istraživanja i izdavanje publikacije financijski su podržale Akademija za poduzetništvo Europskog fonda za jugoistočnu Europu (EFSE DF) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR).

Cjelovito Izvješće preuzmite OVDJE.

Akademija-za-poduzetnistvo-EFSE HBOR