U listopadu 2018. g. CEPOR pokreće edukativni program namijenjen vlasnicima poduzeća koji namjeravaju ili istražuju mogućnost kupovine drugog poduzeća. Tijekom edukativnog programa svoje iskustvo s akvizicijama iznijet će poduzetnici:
Petar Šimić – Primacošped, Stiven Toš – Bomark Pak, Davor Meštrović – Vodoskok, Sven Marušić – Grupa Span, Krešo Troha – itSoft i PC DataCross.

ERSTEklub-kupaca-erste

PROGRAM (pdf) se sastoji od šest radionica na kojima će stručnjaci za spajanje i akvizicije govoriti o sljedećim temama:

Radionica 1: Kako i kada se odlučiti na akviziciju i kako odabrati poduzeće? … četvrtak, 4. listopada 2018., od 16-20 sati
Predavač: Krešimir Sečak, Piramida, predsjednik Uprave. Gost predavač: Petar Šimić, Primacošped

Radionica 2: Faze akvizicijskog procesa … petak, 5. listopada 2018., od 16-20 sati
Predavač: Davor Krešić, Grubišić & Partneri, partner. Gost predavač: Stiven Toš, Bomark Pak

Radionica 3: Procjena vrijednosti malog i srednjeg poduzeća u Hrvatskoj … petak, 12. listopada 2018., od 16-20 sati
Predavač: Andrej Grubišić, Grubišić & Partneri, osnivač i partner. Gost predavač: Davor Meštrović, Vodoskok

Radionica 4: Due dilligence ili dubinsko snimanje poduzeća … subota, 13. listopada 2018., od 9-13 sati
Predavači: Andrija Garofulić, Mazars Cinotti, partner odjela savjetovanja i Danijel Pribanić, odvjetnik

Radionica 5: Post-akvizicijsko razdoblje – što napraviti u prvih 6 mjeseci nakon akvizicije? … petak, 19. listopada 2018., od 16-20
Predavač: Roko Vodopija, BDO Savjetovanje, član Uprave. Gost predavač: Sven Marušić, Grupa Span

Radionica 6: Financiranje akvizicije … subota, 20. listopada 2018., od 9 – 13 sati
Predavač: Marko Galić, EBRD, regionalni voditelj programa za financiranje i razvoj MSP. Gost predavač: Krešo Troha, itSoft i PC DataCross

Voditeljica edukativnog programa Klub kupaca malih i srednjih poduzeća: Mirela Alpeza, CEPOR

Prijave za edukativni program zaprimaju se putem poveznice koju možete preuzeti ovdje: PRIJAVNICA.

Kotizacija za sudjelovanje u edukativnom programu (svih 6 radionica) iznosi: 4.000 kn + PDV
Za poslovne klijente ERSTE banke, te predstavnike Kluba obiteljskih tvrtki i Kluba izvoznika poslovnog tjednika LIDER predviđena je promotivna cijena s 20% popusta: 3.200 kn + PDV. Kotizacija uključuje materijale za sudionike, zakusku i osvježenje. Broj sudionika edukativnog programa je ograničen. Prednost imaju ranije prijavljeni sudionici. Rok za prijavu i uplatu kotizacije je 28. rujna 2018.
Kotizacija se uplaćuje IBAN CEPORa: HR4323600001101220808. Svrha doznake: ime i prezime polaznika.

Više informacija o predavačima:

Krešimir Sečak ima više od 20 godina međunarodnog managerskog i konzultantskog iskustva te iskustva upravljanja poduzećima u Hrvatskoj, Novom Zelandu, Hong Kongu i Vijetnamu. Posljednjih 10-ak godina radi na pozicijama izvršnog direktora većinom u proizvodnim poduzećima i poduzećima koja se bave razvojem i globalnom distribucijom proizvoda. Sečak je, također, obnašao poziciju Regionalnog Managera za Management Consluting u Deloitte Centralna Europa gdje je vodio konzultantske projekte u velikom broju kompanija u regiji. Njegova specijalnost su definiranje strategije, razvoj i provedba strateških planova, restrukturiranja, kao i internacionalizacija poslovanja i stvaranje preduvjeta za brzi rast prihoda i profitabilnost poslovanja.

Darijo Krešić je partner u tvrtki Grubišić & Partneri. Tijekom višegodišnjeg iskustva sudjelovao je na više od 40 projekata za lokalne i međunarodne klijente koji su uključivali savjetovanje u procesima prodaje ili kupovine tvrtki, pribavljanje financiranja, procjene vrijednosti te dubinska snimanja. Krešić je diplomirao na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (uključujući višemjesečne boravke na Higher School of Economics u Moskvi te London School of Economics). Kandidat je za polaganje 2. stupnja CFA programa.

Andrej Grubišić započeo je profesionalni put 2002. godine u SAD-u kao financijski analitičar u Sodexho Inc. U 2003. g. u Hrvatskom Telekomu postaje asistent u uredu člana Uprave za financije nakon čega prelazi u Odjel strategije gdje upravlja procesom strateškog planiranja za sve članice T-HT grupe. Od 2007.g. član je Uprave društva za upravljanje investicijskim fondovima Platinum Invest čiji je suvlasnik do kraja 2008.g. kad prodaje svoj udio u prelazi na mjesto direktora korporativnih financija unutar Erste Grupe zadužen za hrvatsko tržište s fokusom na projekte spajanja i preuzimanja, dokapitalizacije i financijska restrukturiranja. U 2010.g. osnovao je tvrtku za poslovno i financijsko savjetovanje Grubišić & Partneri. Andrej je doktorirao na Business School Lausanne u Švicarskoj uz naknadna usavršavanja iz područja korporativnih financija na Harvard Business School i London Business School.

Andrija Grofulić je partner odjela savjetovanja društva Mazars Cinotti s više od deset godina iskustva u poslovima financijskog i poreznog savjetovanja te je sudjelovao u brojnim projektima financijskih i poreznih due dilligence-a (npr. Gorenje, Rimac Automobili, Greyp bikes, Spačva, Hoteli Podgora i mnoga društva iz SME segmenta) te procjene vrijednosti društava. Dio svoje poslovne karijere proveo je u međunarodnoj revizorskoj kući na poslovima računovodstva i poreznog savjetovanja. Garofulić je ko-autor knjige “Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave”, ovlašteni revizor Ujedinjenog Kraljevstva (ACCA), te autor stručnih članaka za različite stručne publikacije.

Danijel Pribanić je odvjetnik s više od deset godina radnog iskustva u odvjetništvu, prvenstveno u radu s korporacijama i drugim poslovnim subjektima. Njegovo područje rada obuhvaća provođenje pravnog due dilligence postupaka, pregovora oko pripajanja i preuzimanja društava. U suradnji s poslovnim i financijskim savjetnicima radi na provedbi kadrovskog i organizacijskog restrukturiranja te uvođenja promjena radi poboljšanja poslovnih rezultata poslovnih klijenata. Pribanić je član Hrvatske udruge za mirenje, sudski tumač za engleski jezik, te je upisan na listu arbitara s domaćim i međunarodnim obilježjem Stalnog arbitražnog sudišta Hrvatske gospodarske komore. Pravo je završio na Sveučilištu u Zagrebu, a u okviru zagrebačkog i sveučilišta Paris 2 magistrirao je na francuskom jeziku iz europskog prava, te priprema doktorat iz europskog prava.

Roko Vodopija je konzultant i manager s više od 20 godina profesionalnog iskustva u regionalnim kompanijama gdje je upravljao timovima u stabilnim i dinamičnim tržišnim situacijama. Njegova specijalnost su razvoj i provedba strateških planova, transformacija poduzeća, mjere za rast prihoda i profitabilnosti poslovanja te unapređenje gotovinskog tijeka. Član je Uprave poduzeća BDO Savjetovanje.

Marko Galić je regionalni voditelj programa za financiranje i razvoj malih i srednjih poduzeća u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD). Prije toga radio je za UniCredit i CAIB pri savjetovanju kompanija u procesima spajanja i preuzimanja.

 

Lider         TRANSEO_logo_baseline  EFSE Entrepreneurship Academy logoERSTE

 

 

EFSE ENTREPRENEURSHIP ACADEMY (AKADEMIJA ZA PODUZETNIŠTVO)

EFSE Entrepreneurship Academy (Akademija za poduzetništvo), inicijativa EFSE Development Facility, obuhvaća niz programa za podršku malim i srednjim poduzećima u području jugoistočne Europe. Radeći zajedno s lokalnim organizacijama koje pokreću projekte inkubacije, akceleracije, rasta i razvoja, Akademija za poduzetništvo pruža poduzetnicima i njihovim biznisima usmjeravanje, resurse, mentorstvo  i priliku za umrežavanje, što povećava mogućnost dobivanja financijske podrške i drugih sredstava neophodnih za razvoj uspješnih preduzeća. Na ovaj način, Akademija za poduzetništvo i njeni partneri pomažu u stvaranju okruženja u kojem poduzetnici mogu uspjeti – promicajući duh EFSE-a kao “Fonda za poduzetništvo”. Više informacija: https://www.efse.lu/