Održana radionica

“Kako poslovati u Kini?”
Zagreb, 8. rujna 2016.

CEPOR je, u suradnji s prevoditeljskom kućom Language House iz Zagreba te Hrvatskom gospodarskom komorom,  8. rujna 2016. godine u Zagrebu održao radionicu na temu „Kako poslovati u Kini?“. Radionica je organizirana uz podršku Europskog fonda za jugoistočnu Europu (EFSE) i Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu. Radionici je prisustvovalo 40-ak poduzetnika, koji su dobili korisne savjete i preporuke za iniciranje poslovne suradnje u Kini.

Marija Opačak, osnivačica i vlasnica prevoditeljske kuće Language House, sudionicima je ukazala na uobičajene pogreške i moguće probleme u poslovnim odnosima s kineskim partnerima te preporuke kako ih izbjeći. Video pozivom se sudionicima obratila Ludmila Hyklova, pravna savjetnica u EU SME Centru u Pekingu, koja je predstavila rad Centra i usluge koje nudi poduzetnicima iz Europske unije zainteresiranima za ulazak na kinesko tržište. O konkretnim iskustvima hrvatskih poduzeća govorili su Boris Bojanić iz poduzeća Končar – Mjerni transformatori d.d. i Zvonimir Cvijin iz poduzeća Altpro d.o.o. Na pitanja i nedoumice zainteresiranih poduzetnika odgovarali su Jelena Dumičić iz Hrvatske gospodarske komore i Krešimir Jurak iz Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu.

Na radionici je distribuirana brošura „Kako poslovati u Kini?“ autorice Marije Opačak. Brošuru možete preuzeti u CEPORu.