Pozivamo Vas na sudjelovanje u istraživanju “Razvoj i primjena modela za procjenu potencijala za rast poduzeća u Hrvatskoj” kojeg provodi Ekonomski fakultet u Osijeku u suradnji s Odjelom za matematiku i FINA-om, koji financira Hrvatska zaklada za znanost.

Cilj istraživanja je razviti model za procjenu potencijala za rast poduzeća u Hrvatskoj.

Do sada smo razvili parcijalni model koji se temelji na financijskim izvještajima poduzeća i koji smo stavili na raspolaganje svim poduzećima u Hrvatskoj. Rezultat modela svakom poduzeću daje procjenu mogućnosti odnosno ograničenja u ostvarivanju rasta prodaje, ukupnih prihoda, zaposlenih ili imovine u trogodišnjem razdoblju.

Model bi bio kvalitetniji kada bi bio temeljen i na podacima o načinu vođenja poslovne politike, a ne samo na financijskim pokazateljima. Zbog toga su nam potrebni odgovori poduzetnika na pitanja koja se nalaze u anketi koja se nalazi na ovom linku:

http://www.potento.eu/Ankete/Create

Ispunjavanje ankete traje 15-ak minuta.

Svim sudionicima jamčimo anonimnost i korištenje prikupljenih podataka isključivo za potrebe izgradnje modela za procjenu potencijala za rast poduzeća.

Kao izraz naše zahvalnosti za suradnju, svaki poduzetnik nakon što popuni anketu, automatski će dobiti izvještaj koji sadrži procjenu potencijala za rast svog poduzeća na temelju javno dostupnih financijskih podataka.

Više o samom istraživanju možete naći na stranicama:

http://www.potento.eu/

http://www.efos.unios.hr/development-and-application-of-growth-potential-prediction-models/

 

Nataša Šarlija

Voditeljica projekta