Prijenos poslovanja
CEPOR – hrvatski predstavnik u Europskom udruženju za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća – TRANSEO
Brisel, kolovoz, 2014.

 

transeo memberCEPOR je primljen u članstvo TRANSEO organizacije kao prvi hrvatski predstavnik u ovom europskom udruženju koje se bavi pitanjem prijenosa poslovanja malih i srednjih poduzeća. Transeo AISBL osnovale su u prosincu 2010. tri organizacije: SOWACCESS (Belgija), CRA (Francuska) i MKBase (Nizozemska). Transeo potiče razvoj europskog tržišta i najbolje prakse među stručnjacima i organizacijama koje se bave prijenosom poslovanja MSP. Cilj Transea je promicanje značaja pitanja prijenosa poslovanja na regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te sudjelovanje u  projektima s ciljem poboljšanja kvalitete i podrške u procesu prijenosa poslovanja na europskoj razini.

Transeo povezuje:
– stručnjake (za pitanja spajanja i preuzimanja poduzeća, s područja razvoja virtualnih platformi za spajanje poduzeća i potencijalnih kupaca, odvjetnike, računovođe, porezne savjetnike, posrednike u prijenosu poslovanja, agencije specijalizirane za prijenos poslovanja, banke, fondove rizičnog kapitala)
– javne institucije (gospodarske komore, razvojne agencije, javne financijske institucije)
– predstavnike akademske zajednice – istraživače (sveučilišta, poslovne škole, istraživačke centre).

Transeo ima 39 institucionalnih članova među kojima su akademske institucije, savjetodavne organizacije i virtualne platforme za spajanje poduzeća i potencijalnih kupaca, iz 14 europskih zemalja, koje kroz istraživanje, edukaciju i savjetovanje pružaju podršku poduzećima u njihovom rastu i razvoju kroz generacije.

http://www.transeo-association.eu/