transeo memberCEPOR je od 2014. godine član TRANSEO AISBL – Europskog udruženja za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća (MSP). Udruženje su osnovale, u prosincu 2010. godine, tri institucije koje se bave prijenosom poslovanja malih i srednjih poduzeća: SOWACCESS (Valonija, Belgija), CRA (Francuska) i MKBase (Nizozemska) kao prvo udruženje koje svoje aktivnosti fokusira na prijenos poslovanja u sektoru MSPa (prodaja/nasljeđivanje). TRANSEO potiče i promiče razmjenu dobrih praksi među stručnjacima u svrhu stimuliranja europskog tržišta prijenosa poslovanja MSP-a, te zastupa i promiče dugoročne interese europskog tržišta prijenosa poslovanja malih i srednjih poduzeća. TRANSEO podiže svijest o problematici prijenosa poslovanja na regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini i sudjeluje u  projektima s ciljem poboljšanja procesa prijenosa poslovanja na europskoj razini.

CEPOR je primljen u članstvo TRANSEO udruženja kao prvi hrvatski predstavnik u ovom europskom udruženju koje se bavi pitanjem prijenosa poslovanja malih i srednjih poduzeća. Transeo AISBL osnovale su u prosincu 2010. tri organizacije: SOWACCESS (Belgija), CRA (Francuska) i MKBase (Nizozemska). Transeo potiče razvoj europskog tržišta i najbolje prakse među stručnjacima i organizacijama koje se bave prijenosom poslovanja MSP. Cilj Transea je promicanje značaja pitanja prijenosa poslovanja na regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te sudjelovanje u  projektima s ciljem poboljšanja kvalitete i podrške u procesu prijenosa poslovanja na europskoj razini.

TRANSEO povezuje:

  • stručnjake (s područja spajanja/povezivanja i preuzimanja poduzeća, virtualnih platformi za spajanje poduzeća i potencijalnih kupaca, odvjetnike, računovođe, porezne savjetnike, savjetnike za spajanje i preuzimanje poduzeća, posrednike u prijenosu poslovanja, agencije specijalizirane za prijenos poslovanja, banke, fondove rizičnog kapitala …)
  • javne institucije (gospodarske komore, razvojne agencije, javne financijske institucije …)
  • predstavnike akademske zajednice – istraživače (sveučilišta, poslovne škole, istraživačke centre …).

TRANSEO broji 39 članova iz 14 europskih zemalja koje kroz istraživanje, edukaciju, savjetovanje ili virtualne platforme pružaju podršku poduzećima u njihovom rastu i razvoju kroz generacije.

Više o Transeo udruženju možete pročitati na web stranici: http://www.transeo-association.eu/ ili prezentaciji (pdf).